Първоначално публикувано от Versace
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Selenia или Castrol
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщениеЯ някакъв линк към сайт от където го купуваш? А и аз карам през всички сезони с едно масло, така че това подходящо ли е за зимата?
Относно Кастрол ЩЕ пиша без да съм пробвал.Мой познат които няма полза да ме лъже беше в Гърция в рафинериите на Кастрол.Това масло е преработено старо масло.Идва черно изгоряло и т.н и му слагат добавки и става като сълза(както по комунизма са пречиствали дизеловото гориво в БГ).Видях го на преди и сега.Кастрол може да е марка, но това дето е за България най-вероятно е от тези рафинерии в Гърция.Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от Subsense Покажи съобщениеНе съм от хората които пишат нещо което са чули, но не са пробвали.Миналата година цяла зима не съм я спрял (само когато снега я затрупа до тавана).
Относно Кастрол ЩЕ пиша без да съм пробвал.Мой познат които няма полза да ме лъже беше в Гърция в рафинериите на Кастрол.Това масло е преработено старо масло.Идва черно изгоряло и т.н и му слагат добавки и става като сълза(както по комунизма са пречиствали дизеловото гориво в БГ).Видях го на преди и сега.Кастрол може да е марка, но това дето е за България най-вероятно е от тези рафинерии в Гърция.Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
-
Гледам във АутоДата предлага 5В30 , 10В40 , 10В60 в момента съм с СЕЛЕНИА 10В60 и скоро предстой смяна и се чудя с какво да го сменя.10В60 не е ли за по агресивно каране както се вика постоянно в лютеницата.Не мисля,че из града ще мога да развивам такива скорости.Въпроса ми е при следващата смяна пак 10в60 ли да си слагам или някое друго.
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеЗа твойта кола все тая и двете масла са хубави 5w50 може целогодишно, вече 10w60 при -10гр примерно не е много готино...
Преди няколко години имаше пак студена зима и тогава бях с 10в60 и нямаше такива проблеми......
Comment
-
Първоначално публикувано от Subsense Покажи съобщениеНе съм от хората които пишат нещо което са чули, но не са пробвали.Миналата година цяла зима не съм я спрял (само когато снега я затрупа до тавана).
Относно Кастрол ЩЕ пиша без да съм пробвал.Мой познат които няма полза да ме лъже беше в Гърция в рафинериите на Кастрол.Това масло е преработено старо масло.Идва черно изгоряло и т.н и му слагат добавки и става като сълза(както по комунизма са пречиствали дизеловото гориво в БГ).Видях го на преди и сега.Кастрол може да е марка, но това дето е за България най-вероятно е от тези рафинерии в Гърция.
И твоята кола съдържа преработени стари Жигули, ма не се оплакваш, нали?A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от emovd Покажи съобщениеКолеги а за печките какво предлагате?
Първоначално публикувано от ducaticorse Покажи съобщениеЗнам, че темата е главно за бензиновите мотори, но за тези с ЖТД-та - смених маслото преди почти 1000 км с Castrol EDGE 5W40 TURBO DIESEL и съм доста доволен. Мотора работи по-тихо, а и тъй като е Edge може да сте спокойни при раздаване на газ'06 Alfa Crosswagon Q4
Comment
-
Здравейте колеги. Да се включа и аз по темата за маслата, по конкретно за T.S. моторите... обичат си да го хапват 10в40 - селения, кастрол.. само квалитетни масла, дори едното ми беше лично закупено от Германия, но пак излапа около 1.2л. за 10к км.. Истината е 10в60 и по конкретно Кастрол - лично мое мнение. Тези бегачки са капризни, ако искате да пестите "некой лев" от масла, със сигурност Алфа не е Вашия автомобил.. а и за това пишман майсторите се мръщят на италиянките, просто защото са притенциозни, а българина няма тази култура към автомобила..Alfa romeo ... the elegant Ferrari !
Comment
Comment